sunnuntai 15. lokakuuta 2017

HIENO VANILJAKASTIKE

HIENOAKIN HIENOMPI VANILJAKASTIKE OMENAPIIRAKAN KAVERIKSI - KIITOS KUN JAKSOIT ODOTTAA!
Vanilja ja omena.
Eipä tähän paljoa lisättävää.

Kun kiire vie kaiken ajan, palauttaa tämä kaksikko takaisin syysmakujen maailmaan.


HIENO VANILJAKASTIKE vuodelta 1909

4 dl. kermaa
vaniljatanko
3 munankeltuaista
2 rkl. sokeria
1 dl. hyvää kermaa

Vaniljatanko keitetään kermassa; sitte kerma kaadetaan sokerin kanssa vatkattujen munankeltuaisten joukkoon, vispilöidään ja kaadetaan takaisin kasariin. Vispilöimistä jatketaan tulella kunnes kastike sakoaa, ja sitten maljassa, kunnes se jäähtyy. Vaniljatanko otetaan pois, ja vaahdoksi vatkattu kerma sekoitetaan viimeksi kastikkeeseen.

___________________

HIENO VANILJAKASTIKE nykykielellä

4 dl luomu kuohukermaa
1 vaniljatanko
3-4 luomumunan keltuaista (munan koosta riippuen)
1/2 dl sokeria (tai vähän kerrallaan, oman maun mukaan)
(nokare voita)

Kiehauta kerma halkaistun vaniljatangon kanssa. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sekaisin, kaada kiehuvankuuma maito keltuaisvaahdon sekaan. Kypsennä seosta vesihauteessa, kunnes kastikkeen rakenne on haluamasi paksuista. Poista vaniljatanko, (sulata sekaan nokare kotimaista normaalisuolaista voita), ja siivilöi kastike.

________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?