keskiviikko 25. toukokuuta 2016

ETIKKASILAKAT

"SAMA RESEPTI SOPII MUIKUILLEKIN"
Jos ihmettelet, että miksi se taas palaa sinne omalle epämukavuusalueellensa, niin kurkkaa Anna Hildan koukeroista kommenttia Etikkasilakoiden kohdalla.


Hyvää tämä on monen muunkin mielestä. Sellaista aurinkoisen päivän iltapalaa. Jos tykkää.


ETIKKASILAKAT vuodelta 1909

paistettuja tuoreita silakoita
1/2 tl. sokeria
2 laakerinlehteä
1 tl. maustepippuriherneitä
etikkaa

Jäähtyneinä ladotaan kalat lasipurkkiin kerroksittain; mausteita pannaan kerroksien väliin ja etikkaa kaadetaan niin paljon päälle, että kalat peittyvät.

_______________________

ETIKKASILAKAT nykykielellä

paistettuja silakoita (tai muikkuja, ruisjauhoissa pyoriteltyjä,voissa tiristettyjä)
1  osa etikkaa
1 osa sokeria
2 osaa vettä
kokonaisia mustapippureita
2 laakerinlehteä

kiehauta liemiainekset niin että saat sokerin liukenemaan, anna jäähtyä ja kaada kalojen päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin yön yli, mieluiten kokonaisen vuorokauden. Tarjoa uusien pottujen ja voinokareen, tai tillimajoneesin kanssa.

_______________________



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?