keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

PULLODILLIT


Tillillä maustettua etikkaa. Tätä voisi käyttää vaikkapa loppukesästä rapujuhlien majoneesin valmistukseen... Jos joskus haluaa pullodillejä säilöä, nyt on sopiva aika, niin kauan kun kasvimaalta saa vahva-aromista, valoisissa kesäöissä kasvanutta luomutilliä.

Ja ellet omista kasvimaata, korvaa tilli vaikka siankärsämön lehdillä. Niidenkin paras sesonki on nyt käsillä. Villiyrtin vahva aromi kesyttäisikin varmasti etikan äkäisyyden mukavalla tavalla...minä ainakin kokeilen seuraavaksi pullosiankärsämöitä...
______________________

PULLODILLIT vuodelta 1909

Tuoretta dilliä huuhdotaan, hakataan vähn kienommaksi ja sullotaan avokaulaisiin pulloihin. Väkevää, hyvää etikkaa kaadetaan päälle ja pullot korkataan hyvin. Etikka käytetään mausteena happamenimeliin kastikkeisiin.

_____________________

PULLODILLIT nykykielellä

Huuhtele ja nypi tillin lehdet avokaulaseen pulloon. Kaada päälle väkiviinaetikkaa ja sulje kansi. Anna etikan maustua ainakin viikko, käytä mauste-etikkaa vaikkapa kotitekoiseen majoneesiin tai etikkatillejä kastikkeisiin.

_____________________

1 kommentti:

  1. Olipas hauska ja helppo maustetilliresepti,jota täytyy kyllä kokeilla.Kyllikki

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?