perjantai 25. marraskuuta 2011

SUKLAALEIVÄT



Anna Hilda on antanut suklaaleiville 10 pistettä.
Vähällä vaivalla, niukoista raaka-aineista valmistuu näyttäviä katseiden kerääjiä kahvipöytään.
Kympin arvoinen resepti, tosiaan. Suklaasuukkoja !

___________________________________________

SUKLAALEIVÄT vuodelta 1909

6 munanvalkuaista
12 rkl. sokeria
1 1/2 rkl. hienonn. suklaata

Munanvalkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vatkaamista vielä noin 15 min. Sitten seulotaan hienompia sokerijauhoja ja hienonn. suklaata varovasti ja vähitellen sekaan. Lusikalla pannaan voidellulle ja perunajauhoilla jauhotetulle pellille pieniä, korkaita kakkuja, tahi painetaan paperitötterön läpi eri muotoisia leivoksia, jotka kuivataan heikossa uuninoämmössä.

__________________________________________

SUKLAALEIVÄT nykykielellä
=SUKLAAMARENKI

3 munanvalkuaista
pari tippaa sitruunamehua
1 dl hienoa sokeria
1/2 dl tomusokeria
50 g tummaa suklaata

Vatkaa valkuaiset, sitruunamehu ja puolet sokereista kovaksi vaahdoksi, lisää sitten loputkin sokerit. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa, kääntele marengin sekaan.

Nosta kahden ruokalusikan avulla marenkikasoja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista suklaaleipiä 100 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Käännä uuni nollille, mutta jätä marengit vielä hetkeksi jälkilämpöön.

___________________________________________

6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä! Kummalla ohjeella sinä valmistit nuo kuvassa olevat?

    VastaaPoista
  2. HooPee, tein sillä uudella versiolla, kun mielestäni suklaa näyttää sulaneena sievemmältä marengin seassa, ja kananmunan maku peittyy mukavasti "ällömakeaan" sokeriin, mutta tumma suklaa pehmittää makean just sopivasti.....

    VastaaPoista
  3. Olipa mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Todellakin kiinnittää huomion, täytyykin joskus kokeilla itsekin. Täysi kymppi leipojan taidoille!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Petrus, kannattaa kokeilla, helppo homma ! : )

    VastaaPoista
  5. Erikoisia herkkuja löytyy kirjastasi...Kiitti vaan sokerileipuri. IT

    VastaaPoista
  6. Anonyymi/IT, lisää on luvassa, pysy linjoilla, ja "my pleasure" !
    :)

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?