maanantai 5. syyskuuta 2011

SIENIPYÖRYKÄT


Sienijatke lihapullataikinassa tuo hennon pähkinäisen aromin ja keventää pyöryköitä mukavasti. Alkuperäisessä reseptissä käytetään ryöpättyjä sieniä ja punaista lihaa, itse kokeilin kantarelleja ja broilerin jauhelihaa. Uudet sovellusideat pyörivät jo ajatuksissa: ensi kerralla testaan soijarouheen korppujauhon sijasta, ja lisään taikinaan hienonnettua persiljaa...

Ei siis mikään kertakäyttöresepti !

___________________________________________

SIENIPYÖRYKÄT vuodelta 1909

3 dl. jauhettuja kiehautatt. sieniä
1 dl. jauhettua paistett. lihaa
1 dl. survottuja korppuja
1 dl. kermaa
1 rkl. voita
1/4 sipulia
1 muna
suolaa
hienonn. valkopippuria
voita paistamiseen

kuorittu sipuli hienonnetaan ja ruskeutetaan voissa. Kaikki yllämainitut ainekset sekoitetaan yhteen. Seoksesta muodostetaan kahdella lusikalla pyöryköitä, jotka paistetaan voissa paksussa pannussa. Tarjotaan keitettyjen perunain kanssa.

_____________________________________________

SIENIPYÖRYKÄT nykykielellä

1 hopeasipuli
3 rkl rypsiöljyä
1/2 l putsattuja kantarelleja, suppipovahveroita tai tatteja
250 g broilerin jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
merisuolaa
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen

Kuori ja silppua sipuli hienoksi, silppua sienet. Kuumenna öljy pannulla, kuullota sipulia ja lisää sienisilppu ja paista kunnes neste on haihtunut. Sekoita kulhossa kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, pyörittele seoksesta pyöryköitä kahden ruokalusikan avulla. Kuumenna öljy pannulla ja paista sienipullat kypsiksi.
____________________________________________

2 kommenttia:

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?