lauantai 20. marraskuuta 2010

PERSIKKAPIIRAKKA



Persikkapiirakan ohjetta ei isoäidin kirjasta löytynyt ollenkaan. Mustikkatortun loppuhuomautus "täytteenä voi käyttää muitakin marjoja, raparperia tahi hedelmiä" sai minut vain kokeilemaan persikkaa.

Vaikea sanoa kumpi voitti, mustikka vai persikka.  Samantien, kun käänsin sekäni,  jäjellä oli vain muutama hassu murunen...


*********************************************

PERSIKKAPIIRAKKA

4-5 persikkaa
vaniljatanko
1 dl sokeria
1 dl vettä
200 g huoneenlämpöistä voita tai Oivariinia
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Halkaise persikat ja poista kivet. Mittaa vesi ja 1/2 dl sokeria kattilaan, tee vaniljatankoon pitkä viilto ja raaputa terävällä veitsenkärjellä sisus veden sekaan. Keitä persikoita sokeriliemessä kunnes ne pehmenevät.

Nosta pehmeät persikat uunnivuokaan ja valmista taikina. Vaahdota ensin voi ja 1/2 dl sokeria, lisää sitten kananmuna. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja vatkaa jauhot voiseokseen.

Kaada taikina uunivuokaan persikanpuolikkaiden päälle, paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta saa kuparinruskean sävyn. Piirakka on parhaimmillaan jäähtyneenä.

*******************************************

2 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä koska kuulosti sopivan helpolta. Tuli hyvää ja piirakan tekeminen kävi nopiasti! Toivon jatkossa lisää yksinkertaisia ideoita yksinkertaisille kotikokeille kiitos!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Erja, nyt vasta (2012) huomasin kommenttisi...mutta toiveesi on kyllä jo toteutunut; yksinkertainen linja senkun jatkuu... :D

    VastaaPoista

mikä jälkimaku tästä jäi? mitä toivoisit lisää? tai minkä voisi unohtaa kokonaan?